بررسی تلوزیون LCD
LCD: مخفف کلمه Liquid crystal display یک صفحه نمایشگر تخت است. نمایشگر در این مدل از تلوزیون ها از کریستال مایع ساخته شده است. کریستال مایع از خود نوری منتشر نمیکند، بلکه با استفاده از یک نور پس زمینه ( بکلایت )، تصاویررا شکل میدهند. برای ساخت LCD دو شیشه قطبنده را با ۹۰ درجه اختلاف نسبت به یکدیگر قرار میدهند و یک کریستال مایع بین آنها میگذارند.
کریستال مایع را یک گیاهشناس اتریشی به نام فریدریش راینیتزر در سال ۱۸۸۸ برای اولین بار هنگام ذوب جامدی از مشتقات آلی کشف کرد، اما اولین LCD را یک کارخانه آمریکایی در سال ۱۹۶۸ ساخت.
تلویزیونهای LCD برای تامین نور پس زمینه یا بکلایت از لامپهای مهتابی یا فلورسنت استفاده شده است، برای روشن شدن این لامپ ها ولتاژ بالای AC است و همین موضوع باعث مصرف برق و تولید گرمای زیاد این مدل تلویزیون ها شده است.
گرمای زیاد تولید شده به مرور زمان باعث ایجاد هاله روی تصویر، خرابی بکلایت تلویزیون می شود.
هنگامی که در این مدل ها بک لایت مشکل میخورد لامپ فلورسنت تغییر رنگ میدهد و باعث میشود رنگ تصویر غیرطبیعی شود و بعد از مدتی تصویر تلویزیون قطع میشود و فقط صدا داریم در این مورد نیاز به تعمیر تلویزیون توسط کارشناس میباشد.در ادامه به بررسی تلوزیون LCD میپردازیم.
vبررسی تلوزیون lcd
اجزای تشکیل دهنده تلویزیون LCD
مین برد: همان بردی است که فیش های آنتن،AV،HDMI،USB ،OPTICAL روی آن قرار دارد و وظیفه ای مانند مغز انسان دارد که فرمان ها از این برد صادر میشود.
کارهایی که میتوان انجام داد تا از خرابی این برد جلوگیری شود عبارتند از:
- هنگامی که مدت زمان طولانی نمی خواهیم از تلویزیون استفاده کنیم دوشاخه برق دستگاه را از پریز جدا کنیم.
- مدت زمان روشن بودن روزانه بیشتر از ۶ ساعت نباشد.
- آنتن به گونه ای نصب شود که هنگام بارندگی ولتاژ بالای صاعقه از طریق سیم آنتن وارد مین برد نشود ، این امر موجب خسارت بالایی روی تلویزیون می گردد.
برد پاور(برد تغذیه): بردی است که وظیفه تغذیه ولتاژ درتلویزیون را بر عهده دارد.برق 220V AC شهر پس از عبور از المان هایی در این برد تبدیل به ولتاژDC شده این ولتاژ DC بسته به نیاز اجزای تشکیل دهنده تلویزیون ، برای هر قسمت ولتاژ مورد نیاز را تامین می کند.
برای جلوگیری از خرابی برد پاور:
- از محافظ برقی جنس درجه یک استفاده شود،چرا که این برد ارتباط مستقیم با برق شهر دارد و نوسان برق شهر باعث ایجاد خسارت روی تلویزیون شما می گردد.
- استفاده به اندازه و جلوگیری از روشن ماندن بی رویه تلوزیون
بکلایت(نورپس زمینه)لامپ فلورسنت/مهتابی (CCFL)
بکلایت همان لامپ هایی است که داخل صفحه قرار دارند و وظیفه تامین روشنایی تصویر را دارند.
جلوگیری از خرابی:
- این قطعه هنگامی مورد استفاده است که دستگاه روشن و مخاطب در حال تماشای تصویری میباشد.تنها راه جلوگیری از خرابی استفاده کمتر از دستگاه در طول روز میباشد.
برد تیکان: بردی است که وظیفه پردازش تصویر را برعهده دارد و در مسیر بین برد مین و LCD را میگیرد.
برد اینورتر: برد اینورتر در مسیر بین برد پاور و لامپ های صفحه(بکلایت) قرار میگیرد و وظیفه تبدیل ولتاژ DC به AC در مقدار بالا، برای روشن کردن بکلایت را بر عهده دارد.
نمایشگرLCD/TFT (Liquid Crystal Display),(Thin Film Transistor):
همان صفحه مشکی که تصویر را نمایش میدهد که معمولا 95 درصد قیمت تلویزیون مربوط به این قسمت میباشد.
راه های جلوگیری از خرابی:
- هنگام تمیز کردن صفحه مراقب باشیم محلول پاک کننده را مستقیم به صفحه نمایشگر اسپری نکنیم. چرا که یک قطره آب یا محلول اگر به قسمت پایین صفحه برسد، باعث خرابی و از بین رفتن فلت های صفحه می شود و به برد خط کش آن آسیب می زند. این موضوع در برخی موارد قابل تعمیر است و با تعمیر صفحه ایراد برطرف گردد. ولی ممکن است گاهی تعمییر نشود که در این صورت صفحه نمایشگر باید تعویض شود وتعویض صفحه هزینه بالایی دارد و مقرون به صرفه نیست.
- تلویزیون را در جای مرطوب نصب نکنیم .
- از وارد آمدن ضربه توسط اجسام نوک تیز جدا خود داری شود.
سرویس تعمیرات پیکوالکترونیک، برای تمام برندهای تلویزیونی فعال است. تعمیر تلویزیون در پیکوالکترونیک برای برندهای سامسونگ، ال جی، سونی و انواع تلویزیونهای قدیمی انجام میپذیرد. در صورت خرابی تلویزیون شما و نیاز به تعمیرات، شما میتوانید از متخصصین ماهر پیکوالکترونیک کمک بگیرید. تمام متخصصین این مجموعه آموزش دیده و کاملاً حرفهای هستند. سفارش تعمیرات تلویزیون شما در پیکوالکترونیک در کمترین زمان ممکن، با شفافترین هزینهها و به بهترین کیفیت انجام میشود. خدمات تعمیر تلویزیون پیکوالکترونیک در در تمام مناطق تهران اعم از چهاردانگه، تهرانسر و یافت آباد، در منزل شما و بدون نیاز به حمل صورت میگیرد. شما میتوانید سفارش تعمیر تلویزیون در محل را برای شهرهای البرز، رباط کریم، شهریار، بهارستان، پرند و اسلامشهر به متخصصین پیکوالکترونیک ارجاع دهید.